Jong+Kerk

De site van Blikveld!

blikveldws1Blikveld is het interactieve jongerenplatform van Protestants Amsterdam. Het richt zich op jongeren vanaf ca 12 jaar met interesse in actualiteit, samenleving, jeugdcultuur en christelijk geloof.

Het tienerplatform www.blikveld.org heeft een kleine metamorfose ondergaan; het aantal rubrieken is verkleind waardoor nieuws en andere berichtjes sneller zichtbaar en vindbaar zijn. Verder staan nu álle maatschappelijke stages voor scholieren voortgezet onderwijs op de site, en is er een twitterfeed, zodat twitterberichtjes (NB Blikvelds Twitteradres is @tweet2blikkie) over blikveld direct verschijnen. Blikveld plaatst links naar andere tienergroepen in de stad.

Jongeren (tot 25 jaar) Voor activiteiten in heel Amsterdam zie de website van www.protestantsamsterdam.nl en www.Amsterdampact.nl en www.missionhouse.nl

Mission House

logoMHHet Mission House onderhoudt speciale ‘foster parent – relaties’ met diverse kerken. De Nieuwendammerkerk is daar één van.

In september komen er enkele jongeren vanuit heel Europa naar Amsterdam om gedurende 10 maanden samen in het mission house te wonen en fulltime vrijwilligerswerk te gaan doen. Het zal een heel speciaal jaar worden voor deze jonge mensen, waarin ze veel zullen leren en ervaren. Een vrijwilligersjaar doen in het mission house heeft verschillende elementen. Belangrijk onderdeel is de verschillende projecten verspreid door heel Amsterdam. Nadat de jongeren alle ongeveer 20 projecten bezocht hebben, kiezen ze er 3-5 uit waar ze de komende maanden willen werken. Het aanbod is heel divers: inloophuizen voor dak- en thuislozen, het daklozenkoor, detentiecentrum, wereldhuis, een hospice of werken met gehandicapten of kinderen. Tijdens het werken op deze projecten ontmoeten de jongeren de verschillende mensen van de stad Amsterdam.
Het mission house jaar is niet een gemakkelijk jaar. Er zijn veel mooie, grappige, en vreugdevolle momenten, maar ook veel moeilijke momenten. Het leven in een vreemd land met een vreemde taal, met vreemde mensen en het werk op heftige projecten is geen gemakkelijke opgave. Daarom is het mooi dat we gesteund worden door zoveel verschillende mensen en kerkgemeenschappen. In het mission house doen jongeren veel ervaringen op die ze de rest van hun leven meedragen. En dat is bijzonder!

www.missionhouse.nl