Stilteplek

stiltews

In één van de hoeken van de kerk is een Stilteplek ingericht. Het kruis uit de Weerenkapel, waar zo veel van onze gemeenteleden vroeger gekerkt hebben, heeft daarmee een mooie plaats in de Nieuwendammerkerk gekregen.

In en op het kastje ervoor vind je waxinelichtjes om aan te steken. Als je daar behoefte aan hebt - bij het binnenkomen in of weggaan uit de kerk. Er ligt pen en papier om een privégebed op te schrijven dat je dan in een mandje kan leggen. Het wordt door de predikant meegenomen opdat er voor dat doel gebeden wordt. Het voorbedenboek voor de zondag ligt er, waarin je een gebedsintentie kunt opgeven voor die zondagsdienst. En er ligt natuurlijk een bijbel.

De werkgroep liturgie hoopt dat het een plek in onze kerk wordt waar mensen even tot rust kunnen komen.

ds. Véronique Lindenburg